YouTube SEO rehberi

YouTube SEO Rehberi


 YouTube, en popüler 2. Arama motorudur. Bu popülerlik beraberinde yüksek rekabeti getirmektedir. Rekabetin olduğu tüm dijital platformlarda SEO ön plandadır. Bu yüzden YouTube SEO, herkesin ilgi duyduğu bir alan haline gelmiştir.

YouTube SEO ile alakalı yayınları incelediğimizde birçok yanlışın doğru olarak anlatıldığını gördük. YouTube SEO alanındaki bu eksiği gidermek için bu güne kadar paylaşılan en detaylı YouTube SEO rehberini sizler için hazırladık.

YouTube kanal kurulumundan kanal SEO optimizasyonuna kadar tüm detaylar sizlerle olacak. YouTube SEO çalışmalarına yeni başlayan kişilerin çok büyük faydalar göreceği gibi bu alanda daha önceden çalışma yapan kişilerin de bu içerikten çok faydalanacağı inancındayız.

Saatlerce uğraşıp video içerikler oluşturduktan sonra aylarca bekleyip 10-20 görüntülemeyi geçemeyen kişiler var. Belki de sorun içeriklerinizde değil de yaptığınız SEO çalışmasındadır. Sırf sabredemeyip belki çok popüler kanallara sahip olacak kişiler içerik girmeyi bırakıp YouTube dünyasına veda ediyor.

İçeriklerinizin kaliteli olduğunu biliyorsunuz. Peki, o zaman neden videolarınız daha fazla tıklama almıyor? Öncelikli olarak bu soruyu kendinize sorun.

YouTube SEO sizi korkutmasın. Temelde uygulayacağınız bazı teknikler sıralamalarınızın iyileşmesine yardımcı olacak. Video içerik oluştururken mutlaka YouTube araçları sayfasında yer alan araçlardan yararlanın. Bu araçlar size zaman kazandıracak.

YouTube SEO Rehberi


YouTube SEO adı altında ele alacağımız stratejiler şunlar olacak:

  • Anahtar kelime araştırması
  • Anahtar kelimeyi video başlığına ekleme
  • Video açıklamalarını optimize etme
  • Video için doğru etiketleri bulma
  • Videoyu kategorize etme
  • SEO uyumlu küçük resim kullanımı
  • Altyazı ekleme
  • İzleyici için kartlar ve bitiş ekranları oluşturma

Tüm alt başlıklarda detaylara yer vererek sizi YouTube SEO konusunda bir uzman haline getirmeyi hedefliyoruz. Vereceğimiz bilgiler başarılı olma yolunda sizlere yardımcı olacaktır.

YouTube SEO çalışmalarına başlamadan önce YouTube algoritmasının nasıl işlediğini öğrenmelisiniz. Öncelikli olarak YouTube algoritması hakkında bilgi vermek daha doğru olacak.

Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız