Copilot, kısa sürede Microsoft ürün ve hizmet serisinin hayati ve stratejik bir parçası haline geldi. İster büyük bir kuruluş, ister küçük bir işletme, ister yalnızca Windows kişisel bilgisayarının sıradan bir kullanıcısı olun, en azından Microsoft Copilot'un ve onun üretken yapay zeka yeteneklerinin farkındasınızdır .

Microsoft şu anda müşterilerine Copilot'un üç sürümünü sunuyor:

  • Ücretsiz Copilot sürümü Windows, Microsoft Edge veya Bing web sitesini kullanan herkesin kullanımına açıktır.
  • Copilot Pro sürümü ayrıca Windows, Microsoft Edge veya Bing web sitesini kullanan herkesin kullanımına açıktır, ancak aylık 20 ABD doları ek abonelik ücreti gerektirir.
  • Copilot 365 sürümü, aylık 30 ABD doları/kullanıcı abonelik ücreti ödeyen Microsoft 365 abonelerine açıktır.

Peki Microsoft Copilot'un hangi sürümü sizin ve işletmeniz için uygun ve erişim fiyatı dışında her sürüm hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Copilot

Microsoft Copilot sürüm karşılaştırması

Microsoft Copilot'un en iyi sürümü nasıl seçilir

Microsoft Copilot'un hangi sürümünü kullanmaya karar verirseniz verin, yazılımın temel işleyişi aynı kalır: Soru sorun, yanıt alın. Her sürüm arasındaki farklar, yapay zekanın temel veri kaynaklarına nasıl eriştiğine ve bu verilerin nereden geldiğine bağlıdır.

Ücretsiz Microsoft Yardımcı Pilot

Microsoft Copilot'un ücretsiz sürümü, doğal dil işleme modelleri için kullandığı verileri Bing aramalarından ve Microsoft tarafından takip edilen diğer toplu bilgilerden alır. Temel olarak yapay zekanın üretken sonuçları dahili kaynaklara, Bing Arama aracılığıyla harici kaynaklara ve çeşitli özel veri kaynaklarına dayanmaktadır.

Bu, Copilot platformuna her türlü genel soruyu yanıtlama alanı sağlar Çoğu zaman bu, kullanıcıların belirli ve ayrıntılı bir soruya belirli ve ayrıntılı bir yanıta ihtiyaç duyması durumunda, yöntemin etkinliğini azaltır. Microsoft Copilot'un ücretsiz sürümü genel kullanıma yöneliktir ve bu şekilde kullanılmalıdır. Üretken yapay zekadan ihtiyacınız olan genel sorulara genel yanıtlar ise, o zaman ihtiyacınız olan tek şey Copilot olabilir.

Microsoft Yardımcı Pilot Pro

Şirketin üretken yapay zeka yazılım serisinin en son üyesine Microsoft Copilot Pro adı veriliyor . Copilot'un bu sürümü, Bing aramalarına ve diğer toplu bilgilere dayalı olarak ücretsiz sürümle aynı NLP modellerini kullanır, ancak kullanıcı başına aylık 20 ABD doları tutarında ek bir ücret karşılığında pro sürümü, yoğun zamanlarda GPT-4 ve GPT-4 Turbo'ya öncelikli erişim sağlar. hızlandırılmış performans için.

Başka bir deyişle, Microsoft Copilot Pro sunuculara erişime öncelik verecek, böylece yapay zekasından yanıtları yalnızca ücretsiz sürümü kullanan müşterilere göre daha hızlı alabilirsiniz. En azından teori budur.

Gerçek şu ki, Copilot'tan pro sürümde yanıt almakla aynı yanıtı ücretsiz sürümde almak arasındaki zaman farkı bu noktada neredeyse yok denecek kadar az. Ancak yapay zekanın popülaritesinin ve kullanımının artmaya devam ettiğini varsayarsak, Microsoft Copilot'tan yanıt almanın yavaşlaması ve öncelikli erişimin gelecekte çok daha çekici hale gelmesi mümkündür.

Kritik etkileşimler için Copilot'a güvenmeyi planlıyorsanız öncelikli erişim sağlayan bir abonelik için ödeme yapmak sizin yararınıza olabilir. Bununla birlikte, önce bu ihtiyacın ortaya çıkmasını beklemek de mali açıdan ihtiyatlı olabilir. Durumunuz için hangisinin en iyi olduğuna karar vermeniz gerekecek.

Microsoft Yardımcı Pilot 365

Microsoft Copilot 365, NLP modeli için kullandığı verileri nereden ve nasıl çektiği konusunda platformun ücretsiz veya Pro sürümlerinden çok farklı. Bunun nedeni Copilot 365'in, ev sahibi kuruluş tarafından oluşturulan verilerden toplanan verileri kullanmasıdır.

Microsoft Copilot 365, büyük miktarda kurumsal veri üreten işletmelerde, kuruluşlarda ve KOBİ'lerde en iyi şekilde kullanılır. Copilot'un NLP veri modellerine hangi verilerin gireceğini sınırlayarak kurumsal müşteriler, yapay zekanın üreteceği yanıtları daha iyi kontrol edebilir. Kolayca erişilebilen sistematik kurumsal bilgi olarak düşünün. Bu kurumsal bilgiye erişim, normal Microsoft 365 aboneliğine ek olarak kullanıcı başına aylık 30 ABD dolarına mal olacaktır.