Blogger ve Blogspot Arasındaki Fark

Blogger ve Blogspot Arasındaki Fark




Blogger ve Blogspot bazen aynı kabul edilir. İnsanlar www.blogger.com ve www.blogspot.com web sitelerini ziyaret ettiklerinde olduğu gibi aynı web sitesiyle karşılaşırlar. Bazı insanlar daha sonra ikisi arasındaki farkın ne olduğunu merak eder. Aynı sorunun cevabını arıyorsanız, işte cevabınız.

Blogger (www.blogger.com), dev şirket Google'a ait ücretsiz bir yayıncılık platformudur . 

Yayınlama platformu, makaleleri ve web sayfalarını bir etki alanında / web sitesinde yayınlamak için kapsamlı bir araç anlamına gelir. 


Blogger ve Blogspot Arasındaki Fark


Bu nedenle, kullanıcılar web sitelerini çalıştırmak için eski okul dosya aktarım protokolünü (FTP) kullanmak zorunda değildir, platform her şeyi halleder.

Bu platformun Blogspot ile kullanılması gerekmez, başka herhangi bir özel alan adı ile de kullanılabilir (www.yourname.com gibi). Sistem Worpress.ORG: ücretsiz yayıncılık platformuna benzer.

Blogspot (www.blogspot.com) aynı devin sahibi olduğu ücretsiz bir alan adı hizmeti sağlayıcısıdır : 

Google. Sağlanan ücretsiz alan adı aslında bir alt alan adıdır (example.blogspot.com gibi). Bu şirket Blogger'ı ücretsiz bloglama hizmeti sunmada desteklemektir.

Www.blogspot.com adresini ziyaret ettiğimizde, www.blogger.com adresine yönlendiriliyoruz , çünkü Blogspot hizmetine yalnızca Blogger ile erişilebiliyor. Blogspot'u başka bir yayıncılık platformuyla kullanamayız. Bunun, şube şirketlerini birbirlerine destekleyecek Google'ın pazarlama taktiği olduğuna inanılıyor.

Özetle, Blogger ücretsiz bir yayıncılık platformudur, Blogspot ücretsiz bir alan adı hizmet sağlayıcısıdır. Blogspot'un Blogger ile kullanılması gerekir, ancak Blogger'ın Blogspot ile kullanılması gerekmez. Bununla birlikte, her ikisi de kullanıcıları için ücretsiz bloglama deneyimi sağlamak için birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır.
Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız