Seo Egitimi

Blogger Seo İpuçları


SEO'nın anlamı nedir?

SEO arama motoru optimizasyonu anlamına gelir nasıl web sitenizi arama motoru lehine optimize etmek için gidiyoruz demektir. İnternetin modern çağında, herkes blogunu en üste çıkarmaya çalışıyor. Bu nedenle, blogunuzu en üste çıkarmak için, Arama Motoru Optimizasyonu adı verilen bir şey öğrenmeniz gerekir.

Neden bu SEO İpuçları?

Bloglarına orijinal içerik yazmaya çalışan ancak yeterince trafik alamayan yeni blogcu için bu nedenle arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Yalnızca trafiğini değil, internetteki görünürlüğünü de artıracaktır.


Seo Eğitimi
Hatırlanması Gereken Önemli Noktalar:Yazı başlığı
SEO'da kabul edilen en önemli özelliktir. Gönderi başlığı, yazınızın ana fikrini açıklayacak. Bu nedenle, belirli bir konuyu aramada üst sıralarda yer almak için uygun bir yazı başlığı seçmelisiniz. Unutmayın, Gönderi başlığı kesin ve açıklayıcı olmalıdır. 60-70 harften oluşmalı ve bundan fazla olmamalıdır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı
Anahtar kelimeler daha iyi SEO için çok gereklidir, çünkü web sitenizi yoğun trafiğe götürür. Kişilerinizin internette aradıkları yayınınızla ilgili anahtar kelime bulmaya çalışın. Anahtar kelimeleriniz kısaca arama motoruna gönderinizin ana temasını anlatıyor.

Link Oluşturma
Bağlantı kurma, arama motorunun sitenizi tanıyabilmesi için bağlantı kurma tekniğidir. Daha iyi SEO için, Link oluşturmak çok önemlidir çünkü daha iyi bağlantılar sadece size trafik vermeyecek, aynı zamanda arama motoru optimizasyonunuzu da geliştirecektir.

Daha İyi Bağlantı Metni Kullan
Biri temel bağlantı kurma tekniği (metin içinde bağlantıyı içerir) çapa metin kullanmaktır. Yayınınızla ilgili bir bağlantı metni kullanmaya çalışın. Blogcunun ne olduğu ile ilgili yazımdaki gibi. İki seçenek var.

İlk durumda, gönderdiğiniz bağlantıyı gönderdiniz ki bu iyi bir uygulama değil. SEO amacıyla, ikinci yöntemin kullanılması daha iyidir çünkü bağlantınızı ve yazınızın temel temasını gösterir.

Permalink Kullan
Blogger, posta başlığını kalıcı bağlantı olarak seçer veya kullanmak istediğiniz kalıcı bağlantıyı kullanma olanağı sağlar. Daha iyi SEO sonuçları için posta başlığından farklı bir kalıcı bağlantı kullanın, çünkü yayınınızla ilgili arama motoruna iki farklı fikir verir.

Daha İyi Html Dosyası Kullanın
Her zaman blog yazısına h1 ve alt başlıkları h2, h3 olarak atayın. Bu, web sitenize iyi bir HTML görünümü sağlayacak ve arama motorunun web sitenizi anlamasına yardımcı olacaktır.

Blogunuzda Aktif Olun
Her zaman düzenli olarak blogunuza göndermeye çalışın. Bu sadece blog okuyucularınızı geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda arama motorunun gözünde saygı duymanıza yardımcı olacaktır. Arama motorları her zaman sitenizi tarıyor, bu nedenle ne zaman yeni bir makale gönderirseniz, arama motoru aynı anda çevrimiçi olacak.

İçerik kraldır
Sonunda herkes gibi, "İçerik başarının anahtarıdır" demek istiyorum. Düzenli olarak benzersiz ve orijinal içerik gönderiyorsanız, o zaman arama motorunun gönderinizi göstermemesi için hiçbir neden yoktur.

Blogunuzda bu önemli noktaları korumaya çalışın. Yüksek trafik ve yüksek arama motoru sıralamasında size yardımcı olacaktır.

Kurallar:
Genel web siteleri veya e-zines için yazılmış makaleler için etkili arama motoru optimizasyonu için bazı temel ve sağduyu kuralları vardır. Bunlardan bazıları:


  • Makalenin benzersiz olduğundan emin olun. İntihal akıllıca bir uygulama değildir.
  • Makale araştırılmış, olgusal, ilgi çekici ve iyi yazılmış olmalıdır. Kimse kötü örtülü pazarlama kopyası okumak istemiyor.
  • Yazım hatalarını ve gramer hatalarını kontrol edin.
  • Varsa kaynakları ve referansları listeleyiniz.
  • Anahtar kelimeleri akıllıca ve akıllıca kullanın.
  • Makaleye ilgili bir başlık verin.
  • Kısa paragraflara bölün.
  • Makaleyi daha ilginç hale getirmek için mümkün olduğunca resimler ve diğer görsel öğeler kullanın.
  • Yazıda köprüler kullanın
  • Trafik oluşturmak için diğer web sitelerinden gelen makaleye tekrar bağlanın.
Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız