Makale İçi SEO Ayarları



Blogger Makale İçi SEO Ayarları


1- Resim Açıklaması


Makalenizde en az bir görsel kullanmanız SEO performansınızı arttıracaktır.Fakat görselleriniz Google'da üst sıralara çıkarsa çok daha iyi bir performans alırsınız.


https://blogdesteknet.blogspot.com/2019/12/blogger-makale-ici-seo-ayarlar.html
Bunun için ise yapmamız gereken şey Blogunuzun makale düzenleme kısmına gelip görsele tıklamak.Altta çıkan "Özellikler" kısmına tıklayıp başlık metni ve alternatif metin yazıyoruz.Bu metinler, kullanıcılarınız arama yapacağı ve karşına çıkacağı görsel olacağından makaleniz ile alakalı metin girin.İki metin aynı olabilir fakat farklı metinler olması ve anahtar kelime barındırması daha doğru olacaktır.

2- Başlıklar Kullanmak


Başlıklar, ziyaretçiler için kısa bir makale özetidir.Bu yüzden makalenizde başlıklar kullanmak çok önemlidir.Google, aramalarda H1 başlığı çok fazla önemlidir.



Yukarıdaki örnek başlık kullanımına uygundur.Gördüğünüz h2 ve h3 etiketleri alt başlık olarak kullanılmakta.Blogger kullanıcıları h etiketini yazmasına gerek yok.Yazı büyüklüğü işaretinin sağındaki kutucukdan başlık seçilebilir.

3- Etiket Kullanımı


Makaleler,konuya göre etiketler alır.Etiketler,kullanıcının ana sayfada kategorilerde rahatça dolaşmasını sağlar.Ayrıca etiketler,makalenin konusunu belirttiğinden arama motorları tarafından kullanılır.Bu yüzden etiketler makale için olmazsa olmazıdır.




Etiket kadar sayısı ve kullanımıda önemlidir.Ben bu makalem için Blogger ve Seo etiketini kullandım.Makaleler için 2 ve 5 etiket kullanmak doğrudur.Fazla etiket kullanımı spam olarak algılanabilir.Ayrıca etiketleriniz bir veya iki kelimeden oluşmalıdır.Kısa ve net.




Etiket kullanımı,makale düzenleme kısmında sağ kısımda yer alan Etiketler kısmına tıklayarak kullanılabilir.

4- Makale Bağlantısı


Yazılarınızı oluştururken, Blogger otomatik olarak url (bağlantı) oluşturur.Bu bağlantı, makalenizin birkaç başlık kelimesi içerir.




Blogger'ın oluşturduğu link:




www.blogdesteknet.blogspot.com/2019/12/makale-ici-seo-ayarlar




Olması gereken link:




https://blogdesteknet.blogspot.com/2019/12/blogger-makale-ici-seo-ayarlar.html




Bunu düzenlemek için yine aynı kısımdan kalıcı bağlantı kısmına tıklıyoruz ve özel kalıcı bağlantı kısmını aktif edip istediğimiz link oluşturuyoruz.

5- Kelime Sayısı


Yıllardır söylenen ve uyarılan konudur.Makaleniz ne kadar uzunsa o kadar iyidir.Google, kısa metinleri pek fazla öne çıkarmaz.Yazılarınızın uzun olması,ziyaretçiler için daha detaylı bilgi demektir.Bu yüzden yaklaşık 250 ve üzeri sayıda kelime yazmanız gerekmekte.Aynı zamanda imla kurallarına dikkat etmenizde fayda var.


6- Arama Açıklaması


Bu özellik, arama sonuçlarında yer alan haber başlığı altında oluşan snippetdır (açıklama).Arama açıklamasının olması,ziyaretçinin arama kısmına yazdığı anahtar kelime ile doğrudan alakalıdır.Yani açıklama kısmında bolca seo kelimesi varsa ve ziyaretçi arama motorunda seo aratıyorsa benim sitemin çıkması muhtemeldir.Bu yüzden arama açıklamasında en az 2 adet anahtar kelime geçmelidir.İsterseniz makalenizden alıntı yapın isterseniz kendiniz özel olarak yazın.




Bunun için yine aynı kısımdan arama açıklamasına geliyoruz ve metnimizi yazıyoruz.Ardından metnimizi kaydediyoruz.


7- Sosyal Medya'da Paylaşmak


Makaleniz üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız bol bol sosyal medyada paylaşım yapın.Facebook site ve gruplarında, Twitter, Linkedin, Tumblr gibi popüler mecralarda makale linki ile birlikte paylaşım yapın.
Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız