Az ve kaliteli Yazma Teknigi

Daha Az Yazmak ve Daha Fazlası İçin: Akıllı Yazma Tekniği

Öğrenciyken, Yaratıcı yazma dersleri aldık . Karmaşık okunması zor cümlelerle doldurulmuş uzun denemeler yazan çocuklar (bu gibi) öğretmenler tarafından takma adı verildi. Onlara "Leo Tolstoy" derlerdi. Sanırım bu ismi biliyorsun. Leo Tolstoy , "Savaş ve Barış" ya da "Anna Karenina" gibi dev epik romanlarıyla ünlü bir Rus yazar. Çok yazmaya bayılırdı ve son derece uzun cezaları severdi.
Birçok içerik pazarlamacısı Tolstoy'tur . Uzun metinler. Büyük cümleler. Emilimi zor eşyalar. Bu yazıda bana "Tolstoy sendromundan" kurtulmam için bazı ipuçlarını paylaşacağım.

Neden daha az yazmalısın?

Araştırma gösteriyor insanlar daha az hasta yapmak olduğunu göstermektedir. Mümkün olduğunca çabuk bilgi almak ve sindirmek istiyorlar. 800 kelimeden uzun metinlerle bıkıyorlar. Bir şey düşüncelerini çekmezse metinleri okurlar.
Dolayısıyla, içerik pazarlamacıları olarak, fikirlerimizi daha az kelime kullanarak ifade etmeyi öğrenmeliyiz.
Daha az yazabilir misin?
Evet yapabilirsin. Hemen hemen her metin kalite kaybı olmaksızın sıkıştırılabilir. Mesajlara koyduğumuz tonlarca kelime çöplüğünü bırakmayı öğrenin. Makalelerinizin ne kadar kısa ve gerçek olabileceğine şaşıracaksınız.
Ne kadar yeter?
Kesin sayıda kelime veya özet bulunmamaktadır. Ana kural: Konunuzu birkaç kelimeyle örtbas etmek. Çoğu durumda, 500 ila 1000 kelime yeterli değildir. Uzun metni iki yazıya ayırabilirseniz, daha iyi yapın.
İstisnalar var mı?
Elbette, her yerde istisnalar var. Örneğin, nasıl yapılır kılavuzu, kaynak makaleleri veya uzmanlar için yazılmış bazı karmaşık metinler. Ancak çoğu kez, metin herhangi bir arızadan arındırılabilir.
Metninizi 6 aşamada netleştirmek için:

Akıllı Yazma Tekniği
Akıllı Yazma Tekniği


1) Bir plan taslağı hazırlayın

Bu öneri gözle görünebilir. Ancak kaç içerik pazarlamacısının bu adımı atladığına şaşırdım. Ayrıntılı planlar başarının yarısı. Düşüncelerinizi yapılandırmanıza ve gelecek metne bir fikir vermenize yardımcı olurlar. Makalenizi yazarken daha az zaman harcarsınız ve işinizden sonra işi bitirmek için daha az şey yapmanız gerekecektir.

2) Anlamsız cümleler bırakın

Yaratıcı yazı ve içerik pazarlaması farklı şeylerdir. Alakasız cümleleri göz kaşığı olsa bile çıkarın. Metin temel fikrine hiçbir şey eklemeyen tüm metin parçaları kesilmelidir.
Bunu göstermek için sana bir şey hatırlatmama izin ver. Metnin başında Leo Tolstoy hakkındaki soyut hatırlıyor musunuz? Metnin temel fikrine katkıda bulunuyor muydu? Bununla ne yapmalıyım? Evet haklısın.

3) Zarfları kaldırın ve kelimeleri ve cümleleri birbirine bağlayın.

Zarflar ve bağlama deyimleri, romanlarda ve denemelerde iyi görünürler. Ancak metinler çok daha uzun ve cümleler okumak daha zor hale getiriyorlar. Çoğu durumda, kalite kaybı olmadan onlardan kurtulabilirsiniz.
Bu kelimenin veya cümlenin cümlede belirtilen düşünce için çok önemli olup olmadığını kendinize sorun. Anlamına bir şey eklemezse onu kaldırın.
Ben de bir Hemingway uygulaması öneririm . Metninizi tarar ve metninizi karmaşık hale getirmeden bırakabileceğiniz maksimum zarf sayısını görüntüler.

4) Bir metni soyutlara, karmaşık cümlelerle daha kısa cümleler halinde parçalayın

Metninizi daha küçük parçalara bölün. Bu sadece yazınızı daha okunabilir kılmaz. Ayrıca atlayabileceğiniz parçaların farkına varmanıza yardımcı olur.
Aynı kural karmaşık cümleler için de geçerli. Onları daha küçük parçalara ayırmalısın. Cümlelerin segmentlere bölünmesinin yalnızca postanızı daha uzun süre çevirdiğini düşünebilirsiniz. Ancak bunun tam tersini bulmakta şaşıracaksınız. Bazı cümleleri atlayabildiğinizi veya bazı cümleleri daha az kelime ile söyleyebileceğinizi göreceksiniz.
Koşullu maddeler veya pasif ses gibi karmaşık yapılardan kaçının. Cümleleri daha ağır yapıyorlar. Bunları yalnızca kesinlikle gerekli olduğunda kullanın.
Okunması zor okunan cümleleri algılamak için aynı Hemingway uygulamasını kullanabilirsiniz. Sıkıştırmanız gereken cümleleri belirtir.

5) Metni geriye doğru oku

Bu, Inbound.org tartışmasında benimle paylaşılan bir pazarlamacının süper güçlü bir tavsiyesidir . Yazıları düzeltmek için geriye metin okumasını önerdi: yazım hatalarını veya yazım hatalarını bulma.
Aniden, metinlerimi parlatmak için son derece faydalı bulduk. Bu yöntem biraz saçmalık gibi gelebilir, ancak hangi kelimeleri daha basit kelimelerle çıkarıp söyleyebileceğinizi anlamaya yardımcı olur. Daha önceki tüm adımları tamamladıktan sonra genellikle bunu yaparım.
Ve evet, gerçekten hata bulmaya yardımcı olur.

Bonus İpucu:

7) Yazınızı yerli olmayan bir konuşmacıya gösterin

Bu benim favori bahşiştir. İçerik pazarlaması uluslararası niteliktedir. Bir yazı yazarken uluslararası okuyucularınızı düşünmelisiniz. Metnimi genellikle akıllı bir çocuğa ya da ingilizce iyi bir kız çocuğa gösteririm, ancak anadili değilim. Onlara iki soru sorarım:
  1. Metin okunabilir mi? Her şey açık mı?
  2. İlgini ve dikkatini kaybetmeden okudun mu?
İki kere 'evet' cevabı verilirse, yayınımı yayınlıyorum.
Faydalı olması dileği ile..



Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız

4 yorum

yorum
Naman Modi
admin
22 Kasım 2018 13:11 ×

Paylaşım için çok teşekkürler. Mükemmel bir iş çıkardın. Makaleniz şu anda çalışmamla gerçekten alakalı ve web sitenizi keşfettiğim için çok mutluyum. Ancak, bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı görmek istiyorum. Buraya geri gelmeye devam edeceğim.

Shareaholic

Cevapla
avatar
1 Şubat 2019 10:54 ×

Yorum için teşekkürler Naman Modi Böyle yorumlarınız olduğu sürece paylaşmamak imkansız. (h)

Cevapla
avatar
Ducat
admin
22 Eylül 2020 09:05 ×

Your post is very great.i read this post this is a very helpful. i will definitely go ahead and take advantage of this. You absolutely have wonderful stories.Cheers for sharing with us your blog
digital marketing training in noida

Cevapla
avatar
19 Şubat 2021 16:03 ×

Sade yazım bence her şeyden önemli.

Cevapla
avatar