Her Google Kullanıcısının Bilmesi Gereken 10 Önemli URL

Her Google Kullanıcısının Bilmesi Gereken 10 Önemli URL


Google, son zamanlarda ziyaret ettiğiniz yerler hakkında ne biliyor? Google tarafından belirlenen ilgi alanlarınız nelerdir? Google, arama kutusuna yazdığınız her kelimenin listesini nerede tutuyor? İlgilendiğiniz Google reklamlarının listesini nereden edinebilirsiniz?

https://blogdesteknet.blogspot.com/2019/12/onemli-google-baglantilari.html



Önemli Google URL’leri 10 Önemli Google BağlantılarıGoogle her şeyi özel olarak saklar ve işte Google'ın sizinle ilgili her şeyi kilidini açacak 10 önemli bağlantı (URL). Google Hesabı panonuzun derinliklerinde bir yere gizlenmişlerdir ve hakkınızda yalnızca Google tarafından bilinen ilginç ayrıntıları açığa çıkarabilirler. Dallayalım.

1.  Google, çeşitli web sitelerine giriş yapmak için Google Chrome'da veya Android'de yazdığınız kullanıcı adlarının ve şifrelerin bir listesini saklar. Hatta tüm bu şifreleri düz metin olarak görebileceğiniz bir web sitesi bile var .

Ayrıca Bakınız Chrome Eklentileri

passwords.google.com


2. Google, ziyaret ettiğiniz sitelere dayanarak kendi profilinizi oluşturur, yaşınızı, cinsiyetinizi ve ilgi alanlarınızı tahmin eder ve ardından size daha alakalı reklamlar sunmak için bu verileri kullanır. Google’ın sizi web’de nasıl gördüğünü bilmek için bu URL’yi kullanın.


www.google.com/settings/ads


3. Tüm verilerinizi Google ekosisteminden kolayca dışa aktarabilirsiniz. Eğer indirebilirsiniz Google Fotoğraflar , kişileri Gmail iletilerini ve hatta YouTube videolarını . İndirme linklerini almak için Paket Servis sayfasına gidin.

www.google.com/takeout


4. İçeriğinizin başka bir web sitesinde göründüğünü görürseniz , içeriğin kaldırılmasını sağlamak için Google’a o siteye karşı bir DMCA şikayeti iletebilirsiniz . Google’ın içerik talep etmenize yardımcı olacak basit bir sihirbazı vardır ve araç, içeriğinizi kazıyan Google arama sonuçlarından web sitelerini kaldırmak için de kullanılabilir.

support.google.com/legal

5. Android telefonunuz veya iPhone'unuzdaki Google Haritalar uygulaması sessizce konumunuzu ve hızınızı (hareket ediyor musunuz ve evet ise ne kadar hızlı gidiyorsunuz) Google sunucularına bildirir . Tüm konum geçmişini Google Haritalar web sitesinde bulabilirsiniz ve bu verileri Google Earth’te veya hatta Google Drive’da görüntülenebilecek KML dosyaları olarak dışa aktarma seçeneğiniz de vardır.

google.com/maps/timeline

6. Mevcut e-posta adresinizi kullanarak yeni bir Google Hesabı oluşturun. Normal kayıt işlemi @ gmail.com adresinizi Google hesabı kullanıcı adınız olarak kullanır, ancak bu özel URL ile diğer herhangi bir e-posta adresini kullanıcı adınız olarak kullanabilirsiniz.

accounts.google.com/SignUpWithoutGmail

7. Google ve YouTube, yazdığınız veya konuştuğunuz her arama terimini arama kutularına kaydeder. Çeşitli web sitelerinde tıkladığınız her Google reklamının, izlediğiniz her YouTube videosunun kaydını tutarlar ve bir Google Asistan kullanıcısıysanız, tüm sesli arama sorgularınızın bir kaydını da görebilirsiniz.

history.google.com (Google aramaları)
history.google.com/history/audio (Sesli aramalar)
youtube.com/feed/history (YouTube aramaları ve izlenen videolar)



8. En az her 9 ayda bir Gmail hesabınıza giriş yapmanız gerekir; aksi halde Google hesabınızı program politikalarına göre sonlandırabilir . Geçici bir sorun olarak birden fazla Gmail hesabınız varsa bu bir sorun olabilir, ana Gmail hesabınızı ikincil hesaplarınız için güvenilir kişi olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece Google, diğer hesaplarınıza giriş yapmak için size birkaç ayda bir hatırlatma göndermeye devam edecektir.

www.google.com/settings/account/inactive

9. Google hesabınızı başka birinin kullandığından veya saldırıya uğradığından endişeleniyor musunuz? Google hesabınıza yakın zamanda bağlanmış olan her cihazın günlüğünü görmek için etkinlik raporunu açın. Ayrıca IP Adreslerini ve yaklaşık coğrafi konumu da öğreneceksiniz . Maalesef, bir Google oturumundan uzaktan çıkış yapamazsınız.

myaccount.google.com/security

10. Cep telefonunuzu bulamıyor musunuz? Telefonunuzu açık ve internete bağlı olması koşuluyla bulmak için Google Aygıt Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz. Cihazı çalabilir, yerini görebilir veya hatta telefon içeriğini uzaktan silebilirsiniz. Kayıp telefonun IMEI Numarasını Google Hesabınızdan bile bulabilirsiniz .

google.com/android/devicemanager
Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız

2 yorum

yorum
mert
admin
21 Nisan 2020 00:24 ×

merhaba yazınız çok güzel teşekkürler

Cevapla
avatar
31 Mayıs 2021 13:21 ×

yazınız bilgilendirici olmuş

Cevapla
avatar