Google Panda 4.0 Güncellemesi

Google Panda 4.0 Güncellemesi


Bu Gece Google'da web spam ekibinin başında bulunan Matt Cuts, Google Panda 4.0 güncellemesini resmen Twitter hesabından duyurdu. Matts Cuts'ın Panda 4.0 güncelleme açıklamasına şuradan ulaşabilirsiniz.  Peki bu Panda 4.0 güncellemesi nedir? ne değildir? Algoritma hangi siteleri etkileyecek diye merak ediyorsunuz değil mi? Yapılan yeni güncelleme ile birlikte örneğin ingilizcede, sitelerin %7.5 oranında bu durumdan etkilendiği belirtiliyor.

Yani kısacası Google arama sonuçları algoritmasını değiştirdi arkadaşlar, kaliteleri siteleri ön plana çıkarmak için yaptığı bu güncelleme, emek veren herkesin karşılığını alması anlamına geliyor. İlk aşamada Panda 4.0 güncellemesinin Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştiği ve daha sonra yavaş yavaş tüm ülkelerin arama sonuçlarında güncelleneceği anlamına geliyor. Bugüne kadar Google tarafından 30 civarında Panda güncellemesi yapıldı. Fakat son yeni algoritma ile birlikte bu güncellemenin çok büyük etkilerinin olacağını tahmin ediyorum.

Panda 4.0 Güncelleme

Panda 4 Güncellemesi neden yapıldı?

Google Arama Sonuçlarında üst sıralarda bulunan kalitesiz ve yetersiz içeriğe sahip siteleri engelemek amacıyla yapılmıştır. Kalitesiz içeriğe sahip paravan olarak açılan ve spam siteler bu güncellemeden etkilenecekler.

Matt Cuts Panda 4

Benim düşünceme göre Panda 4 sonrası yapılması gerekenler

- Orjinal içerik üretmeye özen gösterin.
- İnsanlığa faydalı olacak siteler kurun.
- Başka sitelerin içeriklerini çalmayın.
- Doğal olmayan backlinklerden uzak durun.
- Footer'dan alakasız linkler almayın.


 Şimdilik bu kadar. Eğer güncelleme ile ilgili önemli bilgiler edinirsem bu sayfa altından sizlerle paylaşırım. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Saygılar.
Yayınlarımıza e-posta Abonesi Olarak Yeni Yazılarımızdan Haberdar Olun
E-mail adresiniz:

Mail Kutunuzdan Onaylamayı Unutmayınız